DAG&NAT / DAY&NIGHT, permanent art decoration by Anja Franke, Skovlunde 2014

_DSC7435web_DSC7420web_DSC7412web

_DSC7429web _DSC7420web

 

_DSC6148web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunstværket Dag & Nat i Skovlunde Bypark er skabt af billedkunstneren Anja Franke i 2015. Dag & Nat er resultatet af et samarbejde mellem Statens Kunstfond og Ballerup Kommune om en kunstnerisk udsmykning, der både har til hensigt at skabe et nyt samlingspunkt og forbedre tilgængeligheden for borger til Byparken.

Anja Franke har derfor skabt et værk, der består af to dele; Tæppet og Løberen. Hvor Tæppet skaber et aktivt opholdsrum om dagen, og et drømmende poetisk rum om natten, fungerer Løberen som en ny indgang til parken.

Tæppet
Udsmykningens ene del, Tæppet, er en hybrid mellem den typisk danske parcelhusterrasse og picnictæppet. Særligt er Anja Franke inspireret af måden, hvorpå borgere med anden etnisk baggrund ofte anvender tæppet som midlertidigt samlingspunkt i det offentlige rum, når der f.eks. skal spises med familien.

Dag & Nat refererer ikke blot til måden, hvorpå man kan skabe sine egne midlertidige steder i det offentlige rum og til de mange private haver og terrasser, som omgiver Skovlunde Bypark, men danner i sig selv et nyt rekreativ sted i Skovlundes byrum. I kunstværket skubbes den private terrasse ud i parken og bliver til en offentligt terrasse, som alle frit kan anvende dag som nat.

Tæppet er placeret på bakken, henover stien, og ender nede i søen. Tæppet er lavet af lyse og grå betonfliser, som vi kender fra den private terrasse. Som helhed danner flisebelægningen et tæppe med et orientalsk mønster og med folder, som man kan sidde eller ligge på. Kunstværket følger bakkens terræn og oplyses om natten af hundredvis af små fiberlys, således fladen skifter karakter til et slags flyvende tæppe.

Løberen
Løberen er en slags udløber af Tæppet ved søen og har til hensigt at danne forbindelse mellem Byparkens nye indgang og det område, hvor søen og Tæppet ligger.

Løberen er en snorlige sti af betonfliser, en slags forstørret fliseindgang, der om natten lyser i et mønster af indbyggede LED-lys. Lyset i såvel Tæppet og Løberen tændes og slukkes samtidigt med bydelens øvrige offentlige belysning.

English: DAY&NIGHT in Skovlunde bypark, Ballerup City. Prefabricated concrete slabs 30cm x 30 cm folded in pattern, with a hole in the middle where fiber light at night produces a different light pattern. Concrete tiles create a new entry as a runner into the park. At the lake in the park’s center lie concrete tiles as a blanket out of the water.

02aIMG_7551 kopi

03a

 

01aIMG_7332 01bIMG_7334 01cIMG_7338

131126_Skovlunde02 kopi